Do przygotowania sorbetu potrzebujemy: truskawek, banana, cukru. Wszystkie składniki miksujemy blenderem, lub innym robotem kuchennym, podajemy natychmiast po zmiksowaniu.
Szybki i łatwy w wykonaniu chłodnik truskawkowy, bez gotowania. Wystarczy zmiksować wszystkie składniki: truskawki, zsiadłe mleko, kefir, limonkę, miód, ocet balsamiczny, melisę i papryczkę peperoni i gotowe.
Kolejny truskawkowy torcik, tym razem z masą budyniową. Budyń gotujemy z żółtek, mleka, cukru, cukru waniliowego, mąki ziemniaczanej i pszennej.
Do zrobienia tej pysznej, słodkiej, babskiej wódeczki potrzebujemy: truskawek, spirytusu, cukru, wody i kwasku cytrynowego. Wymarzona wódeczka na zimowy lub babski wieczór.
Bardzo delikatne i puszyste ciasto drożdżowe, tym razem z truskawkami i obowiązkowo dużą ilością kruszonki. Świetnie smakuje ze szklanką mleka.
Lody truskawkowe to jedne z najpopularniejszych lodów, a te zrobione w domu są aromatyczne i pachnące latem, bez sztucznych barwików i zagęstników.
Pstrąg jest jedną z najsmaczniejszych ryb słodkowodnych i ma wiele zalet zdrowotnych. Pstrąg należy do ryb średnio tłustych, zawiera od 1 do 5% tłuszczu.
Proste ciasto z dodatkiem serka i cukru waniliowego, bez dodatku jaj. Tak na prawdę to jest przepis na pierożki z jabłkami.
Kolorowy deser na zimno z serków waniliowych, homogenizowanych i galaretki. Bardzo pyszny i prosty w przygotowaniu, dzieci kochają ten deser za smak i kolor.
Pyszna szarlotka z dużą ilością jabłek, miodu, płatków śniadaniowych, na cieście orkiszowym. Orkisz to odmiana pszenicy, która nadaje wypiekom orzechowego smaku.