<

Sorbet truskawkowy

  • Porcje: 4
  • Czas przygotowania: 10
  • Pieczenie: 10 min
  • Kalorie: 110 kcal
Drukuj

Zbliża się podobno fala upałów, a nie ma nic lepszego na upał jak lekki, soczyście owocowy, orzeźwiający sorbet truskawkowy. Sezon na truskawki będzie się powoli kończył, ja mam już wszystkie zamrażarki upchane truskawkami.

Składniki

Wykonanie

  1. Truskawki zmiksować z cukrem, blenderem lub innym robotem kuchennym.
  2. Dodać banana, pokrojonego w plastry.
  3. Ponownie zmiksować na jednolitą masę.

Dodaj komentarz


Na tej stronie wykorzystujemy ciasteczka (ang. cookies), dzięki którym nasz blog może działać lepiej. W każdej chwili możesz wyłączyć ten mechanizm w ustawieniach swojej przeglądarki. Korzystanie z naszego serwisu bez zmiany ustawień dotyczących cookies, umieszcza je w pamięci Twojego urządzenia.
© Copyright 2015 by ciociawandagotuje.pl. All Rights Reserved. | Designed by ADNET Systems Adam Trzciński using Bootstrap