<

Wyszukiwarka

Wyniki wyszukiwania

Przepisy

+

BABECZKI POMARAŃCZOWE PIASKOWE

Babeczki piaskowe o smaku pomarańczowym, masło lub margaryna, mąka pszenna i ziemniaczana, jajka, skórka otarta z pomarańczy, sok pomarańczowy.

60 min
18
+

WAFLOWY MAZUREK Z MASĄ CZEKOLADOWĄ

Wafle przełożone kremem, z jajek ubitych na parze z dodatkiem kakao, masła, czekolady, bakalii: orzechy włoskie, śliwki, płatki migdałowe.

50 min
10
+

BABECZKI KOKOSOWE

Małe babeczki z mąki, margaryny, jajek, cukru, oleju, wiórek kokosowych, z dodatkiem proszku do pieczenia. Babeczki można po upieczeniu udekorować lukrem.

35 min
20
+

BABKA Z MAJONEZEM I AJERKONIAKIEM

Pyszna babka z mąki pszennej, mąki ziemniaczanej, jajek, cukru pudru z dodatkiem majonezu i ajerkoniaku. Wierzch babki polany lukrem z cukru pudru i ajerkoniaku.

70 min
12
+

Staropolska baba parzona

Pyszna lekka babka drożdżowa z dodatkiem rodzynek i skórki pomarańczowej. Dzięki temu, że część mąki zalewamy wrzącym mlekiem babka długo utrzymuje świeżość.

110 min
16
+

Ciastka kruche wielkanocne

Kruche ciasteczka: mąka pszenna, masło, żółtka, cukier puder, cukier waniliowy, proszek do pieczenia. Dzięki dodatkowi skórki z otartej cytryny i soku z cytryny, ciasteczka mają cytrynowy smak.

40 min
7
+

Pasztet z królika

Pasztet z królika z dodatkiem boczku lub podgardla, suszonych grzybów, marchewki. Piekąc pasztet na Wielkanoc, można dać do środka jajka ugotowane na twardo. Będzie sie pięknie prezentował na świątecznym stole.

150 min
26
+

Drożdżowa baba czekoladowa

Babka drożdżowa - mąka pszenna, żółtka, cukier puder, mleko, z dodatkiem czekolady w proszku, rodzynek i skórki pomarańczowej (skórka najlepsza domowej roboty).

100 min
16
+

Babka puchowa

Do zrobienia tej pysznej babki potrzebne jest: masło lub margaryna, cukier, mąka ziemniaczana i pszenna, jajka, olej, ocet i proszek do pieczenia.

60 min
20
+

Babka drożdżowa wielkanocna

Babka drożdżowa z dodatkiem budyniu, rodzynek i skórki pomarańczowej - obowiązkowa pozycja na wielkanocnym stole.

90 min
20
+

Babka piegusek

Babka na białkach z dodatkiem suchego maku - przypadnie do gustu, nie tylko wielbicielom maku. Można ją piec w dużej formie na babkę, jak również, w małych foremkach na babki czy muffinki.

60 min
16
+

Mazurek kajmakowy

Mazurek złożony z dwóch placków - jeden biały, drugi z dodatkiem kakao, przełożonych marmoladą. Wierzch smarujemy i dekorujemy masą kajmakową.

100 min
14
+

Kruche babeczki

Małe babeczki idealne na każdą okazję. Składniki na babeczki: mąka pszenna, jajka, masło, cukier puder, cukier waniliowy, proszek do pieczenia.

65 min
50
+

Babka bakaliowa

Babka piaskowa z bakaliami

70 min
18

Na tej stronie wykorzystujemy ciasteczka (ang. cookies), dzięki którym nasz blog może działać lepiej. W każdej chwili możesz wyłączyć ten mechanizm w ustawieniach swojej przeglądarki. Korzystanie z naszego serwisu bez zmiany ustawień dotyczących cookies, umieszcza je w pamięci Twojego urządzenia.
© Copyright 2015 by ciociawandagotuje.pl. All Rights Reserved. | Designed by ADNET Systems Adam Trzciński using Bootstrap