- Porcje: 8
- Czas przygotowania: 60
- Pieczenie: 180 min
- Kalorie: 70 kcal
Drukuj
Bardzo chciałam zdążyć z tym deserkiem, przed dniem dziecka, niestety nie udało mi się. Zrobiłam deser w małych foremkach, jeśli takich nie macie, możecie zrobić w salaterkach, pucharkach lub w tortownicy. Wzór deserków zależy od Was samych, mogą to być paski pionowe, poziome, lub ukośne, można dołożyć owoce.
Wykonanie
- Każdą galaretkę rozpuścić w 300 ml wrzątku (każdy kolor w osobnym naczyniu).
- Odstawić do wystudzenia.
- Wymieszać z serkiem jedną galaretkę zieloną i jedną czerwoną z drugim serkiem.
- Wlewać do foremki naprzemiennie, raz galaretka z serkiem, raz sama.
- Po wlaniu każdej warstwy wstawić do lodówki, do zastygnięcia.
- Jeśli chcemy ukośne paski, wstawiamy foremkę np. do filiżanki pod ukosem.