<

Kruche rogaliki z jabłkami

  • Porcje: 30
  • Czas przygotowania: 30
  • Pieczenie: 20 min
  • Kalorie: 130 kcal
Drukuj

Odkąd mam rogalomanię to większość moich wypieków ma kształt rogalików, ale śmiało możecie robić z tego ciasta pierożki.

Składniki

Wykonanie

  1. Mąkę wymieszać z proszkem do pieczenia.
  2. Posiekać z masłem, dodać cukier i serek, zagnieść ciasto.
  3. Rozwałkować cienko.
  4. Można formować rogaliki lub wycinać szklanką i robić pierożki.
  5. Nadziewać jabłkami pokrojonymi w koskę, plastry, lub marmoladą z jabłek.
  6. Piec w 180 stopni C ok. 15 min.
  7. Po upieczeniu i wystudzeniu, posypać cukrem pudrem.

Dodaj komentarz


Na tej stronie wykorzystujemy ciasteczka (ang. cookies), dzięki którym nasz blog może działać lepiej. W każdej chwili możesz wyłączyć ten mechanizm w ustawieniach swojej przeglądarki. Korzystanie z naszego serwisu bez zmiany ustawień dotyczących cookies, umieszcza je w pamięci Twojego urządzenia.
© Copyright 2015 by ciociawandagotuje.pl. All Rights Reserved. | Designed by ADNET Systems Adam Trzciński using Bootstrap