<

Rogaliki orzechowe

  • Porcje: 20
  • Czas przygotowania: 60
  • Pieczenie: 15 min
  • Kalorie: 260 kcal
Drukuj

Nie wiem dlaczego, ten przepis pojawia się dopiero teraz, miał być na blogu jako pierwszy, bo to od niego wszystko się zaczęło. Każdy kto spróbował choćby jednego rogalika, natychmiast chciał na niego przepis. Był czas, że nie nadążyłam z rozdawaniem tego przepisu i wtedy narodził się pomysł na blog. Przepis pochodzi z książki Siostry Anastazji

Składniki

Wykonanie

  1. Ugotowane żółtka przetrzeć i dodać do pozostałych składników.
  2. Zagnieść ciasto.
  3. Rozwałkować, wykrawać małe trójkąty, zwinąć i formować rogaliki.
  4. Piec ok 15 min w tem. 180 *C.
  5. Przed podaniem posypać cukrem pudrem.
  6. Z tej porcji wychodzi ok 40 malutkich rogalików (ja robię zawsze 2 lub 3 porcje)
  7. Rogaliki formowałam przy pomocy rogalomanii Tupperware.

Dodaj komentarz

Zamieść na YouTube Nie masz konta na YouTube?



Na tej stronie wykorzystujemy ciasteczka (ang. cookies), dzięki którym nasz blog może działać lepiej. W każdej chwili możesz wyłączyć ten mechanizm w ustawieniach swojej przeglądarki. Korzystanie z naszego serwisu bez zmiany ustawień dotyczących cookies, umieszcza je w pamięci Twojego urządzenia.
© Copyright 2015 by ciociawandagotuje.pl. All Rights Reserved. | Designed by ADNET Systems Adam Trzciński using Bootstrap