<

Tort truskawkowy

  • Porcje: 16
  • Czas przygotowania: 30
  • Pieczenie: 190 min
  • Kalorie: 290 kcal
Drukuj

Bardzo prosty i szybki w przygotowaniu tort, który zawsze się udaje. Ja upiekłam biszkopt sama, ale jeśli chcecie błyskawicznie zrobić tort, możecie kupić gotowy biszkopt. Przepis na masę śmietanową znalazłam dawno temu w gazecie. Można ją wykorzystać również do rolady czy kruchych babeczek.

Składniki

Wykonanie

  1. Biszkopt upiec tak jak w przepisie na roladę.
  2. Wystudzić, przekroić na pół, można nasączyć wodą z cukrem i sokiem z cytryny.
  3. Pół litra śmietany kremówki ubić na sztywno.
  4. Do ubitej śmietany dodać 2 galaretki rozpuszczone w pół litra wody i wystudzone.
  5. Dodać do masy śmietanowej pokrojone truskawki.
  6. Ułożyć w tortownicy jeden krążek biszkopta.
  7. Posmarować połową masy, przykryć drugim krążkiem, wyłożyć resztę masy.
  8. Na wierzchu ciasta ułożyć owoce, zalać lekko tężejącą galaretką.

Dodaj komentarz


Na tej stronie wykorzystujemy ciasteczka (ang. cookies), dzięki którym nasz blog może działać lepiej. W każdej chwili możesz wyłączyć ten mechanizm w ustawieniach swojej przeglądarki. Korzystanie z naszego serwisu bez zmiany ustawień dotyczących cookies, umieszcza je w pamięci Twojego urządzenia.
© Copyright 2015 by ciociawandagotuje.pl. All Rights Reserved. | Designed by ADNET Systems Adam Trzciński using Bootstrap