<

Zupa chrzanowa

  • Porcje: 8
  • Czas przygotowania: 30
  • Pieczenie: 30 min
  • Kalorie: 320 kcal
Drukuj

Część z Was pewnie robiła zupę chrzanową na święta, ja miałam żurek, a ponieważ w moim domu nadal panują wielkanocne klimaty dzisiaj chrzanowa. Przepis pochodzi z gazetki "Przyślij Przepis".

Składniki

Wykonanie

  1. Ziemniaki obieramy i wraz z kiełbasą kroimy w niedużą kostkę.
  2. Szalotkę obieramy i siekamy.
  3. W garnku (mieszczącym ok. 2,5l płynu) roztapiamy masło, następnie smażymy kiełbasę i szalotkę.
  4. Dolewamy bulion, dodajemy ziemniaki i gotujemy 15 minut.
  5. Jajka obieramy i kroimy wzdłuż na pół, czosnek miażdżymy.
  6. Do zupy dodajemy chrzan i czosnek.
  7. Doprawiamy solą i sporą ilością pieprzu.
  8. Jeszcze chwilę gotujemy, zagęszczamy śmietaną.
  9. Podajemy z jajkiem i posiekanym szczypiorkiem.

Dodaj komentarz


Na tej stronie wykorzystujemy ciasteczka (ang. cookies), dzięki którym nasz blog może działać lepiej. W każdej chwili możesz wyłączyć ten mechanizm w ustawieniach swojej przeglądarki. Korzystanie z naszego serwisu bez zmiany ustawień dotyczących cookies, umieszcza je w pamięci Twojego urządzenia.
© Copyright 2015 by ciociawandagotuje.pl. All Rights Reserved. | Designed by ADNET Systems Adam Trzciński using Bootstrap