<

FAWORKI

  • Porcje: 6
  • Czas przygotowania: 30
  • Pieczenie: 0 min
  • Kalorie: 500 kcal
Drukuj

Dopiero wczoraj zauważyłam, że mam na blogu przepis na faworki drożdżowe, przepis na faworki z piekarnika, a brakuje przepisu na tradycyjne faworki. Już nadrabiam te zaległości i zapraszam po przepis.

Składniki

Wykonanie

  1. Ze wszystkich składników zagniatamy ciasto. Kilka razy składamy w kopertę i wałkujemy (zbijamy wałkiem ciasto).
  2. Kiedy pokażą nam się pęcherzyki, można je już cieniutko wałkować, wycinać radełkiem paski o szer. ok. 3 cm. Każdy z nich nacinamy na środku i przekładamy jeden koniec paska przez nacięcie.
  3. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor. Jeszcze gorące posypujemy cukrem pudrem.

Dodaj komentarz


Na tej stronie wykorzystujemy ciasteczka (ang. cookies), dzięki którym nasz blog może działać lepiej. W każdej chwili możesz wyłączyć ten mechanizm w ustawieniach swojej przeglądarki. Korzystanie z naszego serwisu bez zmiany ustawień dotyczących cookies, umieszcza je w pamięci Twojego urządzenia.
© Copyright 2015 by ciociawandagotuje.pl. All Rights Reserved. | Designed by ADNET Systems Adam Trzciński using Bootstrap