<

SZYSZKI RYŻOWE (Przepis II)

  • Porcje: 20
  • Czas przygotowania: 15
  • Pieczenie: 0 min
  • Kalorie: 70 kcal
Drukuj

Kiedyś obiecałam, że podzielę się moimi przepisami na szyszki. Minęło sporo czasu, zanim udało mi się dodać drugi przepis na szyszki. Sposób przygotowania jest dokładnie taki sam, jak w pierwszym przepisie. Zamiast krówek można dać irysy lub inne cukierki toffi. Ilość ryżu jest dowolna, zależy czy chcecie mieć więcej ryżu, czy więcej masy.

Składniki

Wykonanie

  1. W garnku roztopić masło, dodać pokrojone krówki. Podgrzewać na małym ogniu, ciągle mieszając, do całkowitego rozpuszczenia.
  2. Dodać ryż, dokładnie wymieszać. Gdy masa delikatnie przestygnie, formować szyszki dowolnego kształtu.

 

Dodaj komentarz


Na tej stronie wykorzystujemy ciasteczka (ang. cookies), dzięki którym nasz blog może działać lepiej. W każdej chwili możesz wyłączyć ten mechanizm w ustawieniach swojej przeglądarki. Korzystanie z naszego serwisu bez zmiany ustawień dotyczących cookies, umieszcza je w pamięci Twojego urządzenia.
© Copyright 2015 by ciociawandagotuje.pl. All Rights Reserved. | Designed by ADNET Systems Adam Trzciński using Bootstrap