<

SYROP MIĘTOWY

  • Porcje: 3 L
  • Czas przygotowania: 30
  • Pieczenie: 60 min
  • Kalorie: 130 kcal
Drukuj

Tak przygotowany syrop można wykorzystać na wiele sposobów. W upalny dzień ugasi pragnienie i orzeźwi Was, rozcieńczony z wodą i podany z kostkami lodu. W zimie można dodać go do mojito, zamiast świeżej mięty lub osłodzić nim herbatę.

Składniki

Wykonanie

  1. Gałązki mięty umyć, osuszyć. Zalać wodą, zagotować i gotować na małym ogniu 30 minut. Odstawić na 24 godziny w chłodne miejsce.
  2. Następnego dnia odcedzić miętę, do wywaru dodać cukier i sok z cytryny. Zagotować i gotować 30 minut.
  3. Gorący syrop wlewać do wyparzonych butelek lub słoików. Nie pasteryzować.

Dodaj komentarz


Na tej stronie wykorzystujemy ciasteczka (ang. cookies), dzięki którym nasz blog może działać lepiej. W każdej chwili możesz wyłączyć ten mechanizm w ustawieniach swojej przeglądarki. Korzystanie z naszego serwisu bez zmiany ustawień dotyczących cookies, umieszcza je w pamięci Twojego urządzenia.
© Copyright 2015 by ciociawandagotuje.pl. All Rights Reserved. | Designed by ADNET Systems Adam Trzciński using Bootstrap