- Porcje: 6
- Czas przygotowania: 30
- Pieczenie: 20 min
- Kalorie: 180 kcal
Drukuj
Znudziły się Wam tradycyjne kotlety schabowe, to może zróbcie takie roladki. Prosto, szybko i smacznie. Można roladki przygotować wcześniej, a tuż przed podaniem lub przyjściem gości tylko zapiec. Przepis pochodzi z książki Siostry Anastazji.
Wykonanie
- Kotlety rozbić dość cienko, posolić, popieprzyć. Na każdy kotlet położyć plasterek sera żółtego, plasterek szynki i kawałek mrożonego masła.
- Boki kotletów zawinąć do środka, po czym uformować roladki. Obtoczyć w jajku i bułce tartej, smażyć z obu stron na małym ogniu.
- Następnie włożyć mięso do brytfanki, dodać trochę tłuszczu i zapiekać w piekarniku przez ok. 20 minut w temp. 150 stopni C.