<

Kruche Ciastka Z Cukrem

  • Porcje: 8
  • Czas przygotowania: 30
  • Pieczenie: 15 min
  • Kalorie: 280 kcal
Drukuj

Ciasteczka piekłam pod kątem Walentynek, więc użyłam foremek - serduszek. Swoje ciasteczka możecie formować dowolnie, zależnie od okazji. Aby równomiernie obsypać ciasteczka cukrem, najlepiej jest wsypać cukier do płaskiego talerza i kłaść ciastka, posmarowaną białkiem stroną na cukier. Ciasteczka nie rosną w trakcie pieczenia, można je układać na blasze jedno obok drugiego.

Składniki

Wykonanie

  1. Jajka ugotować na twardo, wyjąć żółtka, przetrzeć je przez sito i dodać do mąki.
  2. Następnie dodać cukier, masło i sól. Całość posiekać nożem. Szybko zagnieść ciasto i wstawić je na godzinę do lodówki.
  3. Po tym czasie ciasto rozwałkować dość cienko i wycinać foremkami ciastka.
  4. Ciastka smarować roztrzepanym białkiem i posypać cukrem.
  5. Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec 10-15 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 170 stopni C.

Dodaj komentarz


Na tej stronie wykorzystujemy ciasteczka (ang. cookies), dzięki którym nasz blog może działać lepiej. W każdej chwili możesz wyłączyć ten mechanizm w ustawieniach swojej przeglądarki. Korzystanie z naszego serwisu bez zmiany ustawień dotyczących cookies, umieszcza je w pamięci Twojego urządzenia.
© Copyright 2015 by ciociawandagotuje.pl. All Rights Reserved. | Designed by ADNET Systems Adam Trzciński using Bootstrap