<

Placki Dyniowo-Ziemniaczane

  • Porcje: 6
  • Czas przygotowania: 30
  • Pieczenie: 5 min
  • Kalorie: 170 kcal
Drukuj

Przepis ten znalazłam w kalendarzu i był to przepis na kluseczki dyniowo-ziemniaczane, miało się je robić tak jak kopytka. Nie wiem czy popełniłam jakiś błąd, czy to ciasto miało być takie rzadkie, ale o robieniu klusków z tej masy, nie było mowy. Jedyne co mi przyszło do głowy, to usmażyć z tego placki. Placuszki wyszły bardzo smaczne.

Składniki

Wykonanie

  1. Ziemniaki razem z serem przepuścić przez praskę lub utłuc tłuczkiem do ziemniaków.
  2. Dodać zmiksowaną dynię, jajka, mąki, przyprawy, wymieszać łyżką na jednolitą masę.
  3. Na gorącym tłuszczu smażyć niewielkie placuszki, rumieniąc z obu stron na złoty kolor.

Dodaj komentarz


Na tej stronie wykorzystujemy ciasteczka (ang. cookies), dzięki którym nasz blog może działać lepiej. W każdej chwili możesz wyłączyć ten mechanizm w ustawieniach swojej przeglądarki. Korzystanie z naszego serwisu bez zmiany ustawień dotyczących cookies, umieszcza je w pamięci Twojego urządzenia.
© Copyright 2015 by ciociawandagotuje.pl. All Rights Reserved. | Designed by ADNET Systems Adam Trzciński using Bootstrap