<

Śliwki w occie

  • Porcje: 8
  • Czas przygotowania: 50
  • Pieczenie: 10 min
  • Kalorie: 85 kcal
Drukuj

Kilka lat wstecz, przerabiałam całe góry węgierek na różne sposoby. Później przyszła ostra zima i wszystkie śliwki zmarzły, i na kilka lat zaprzestałam przerabiania śliwek. W tym roku nadrobiłam wszelkie zaległości. Przepis mam od mojej siostry Ewy, tylko czas pasteryzacji wydłużyłam z 3 do 10 minut.

Składniki

Wykonanie

  1. Wodę, ocet i cukier zagotować, odstawić do wystudzenia.
  2. Połówki śliwek składać w słoiki, zalać letnim syropem.
  3. Słoiki pasteryzować 10 minut, licząc od zagotowania.

Dodaj komentarz


Na tej stronie wykorzystujemy ciasteczka (ang. cookies), dzięki którym nasz blog może działać lepiej. W każdej chwili możesz wyłączyć ten mechanizm w ustawieniach swojej przeglądarki. Korzystanie z naszego serwisu bez zmiany ustawień dotyczących cookies, umieszcza je w pamięci Twojego urządzenia.
© Copyright 2015 by ciociawandagotuje.pl. All Rights Reserved. | Designed by ADNET Systems Adam Trzciński using Bootstrap