<

Czekoladowe kanapki

  • Porcje: 8
  • Czas przygotowania: 30
  • Pieczenie: 15 min
  • Kalorie: 565 kcal
Drukuj

Bardzo smaczne kruche ciasteczka, rozpływają się w ustach. Jak dla mnie trochę za słodkie, chyba bym zrobiła ciasteczka zupełnie bez cukru, bo jest go wystarczająco w kremie. Wyszło mi z tej porcji 50 pojedyńczych ciasteczek (25 kanapek), wycinałam szklanką o średnicy 6 cm. Ciasteczka po upieczeniu najlepiej zostawić na kilka minut na macie czy blaszce, aby ostygły. Są tak delikatne i kruche, że gdy zaczęłam zdejmować ciepłe to się kruszyły. Przepis pochodzi z katalogu Tupperware jesień - zima 2015/2016.

Składniki

Wykonanie

  1. Wymieszać mąkę i proszek do pieczenia z brązowym cukrem, solą i kakao w misce.
  2. Następnie dodać miękkie masło i ugniatać, aż do momentu uzyskania kuli o jednolitej konsystencji.
  3. Przesiać mąkę zarówno na blat, jak i na wierzch ciasta, rozwałkować na grubość ok. 5mm.
  4. Wykrawać ciastka małą szklanką, piec w temperaturze 160 stopni C przez 15 minut.
  5. Ostudzić ciastka zanim zostaną napełnione kremem.
  6. Utrzeć miękkie masło mikserem, repliki zegarków stopniowo dodając cukier puder, pod koniec dodać ekstrakt waniliowy.
  7. Rozprowadzić masę na ciastkach przy użyciu noża i sklejać w pary.

Dodaj komentarz


Na tej stronie wykorzystujemy ciasteczka (ang. cookies), dzięki którym nasz blog może działać lepiej. W każdej chwili możesz wyłączyć ten mechanizm w ustawieniach swojej przeglądarki. Korzystanie z naszego serwisu bez zmiany ustawień dotyczących cookies, umieszcza je w pamięci Twojego urządzenia.
© Copyright 2015 by ciociawandagotuje.pl. All Rights Reserved. | Designed by ADNET Systems Adam Trzciński using Bootstrap