<

Sałatka Szwedzka

  • Porcje: 10
  • Czas przygotowania: 60
  • Pieczenie: 15 min
  • Kalorie: 69 kcal
Drukuj

Wybieramy na sałatkę ogórki gruntowe, dość duże, ale nie przerośnięte. Sałatka jest bardzo prosta, może przerażać trochę to szatkowanie na plasterki, ale jeśli posłużycie się szatkownicą, to poradzicie sobie z tym błyskawicznie. Przepisów na tę sałatkę jest bardzo dużo. Jednym smakuje z cebulą, innym z marchewką, czy papryką. Zalewy też są różne, mniej czy bardziej słodkie, lub kwaśne.

Składniki

Wykonanie

  1. Ogórki dokładnie umyć i osączyć.
  2. Pokroić na cienkie plasterki, razem ze skórką.
  3. Posolić, dokładnie przemieszać i zostawić na trzy godziny, (można co jakiś czas przemieszać).
  4. Zagotować składniki zalewy, na gotującą wrzucić ogórki wraz z sokiem jaki puściły.
  5. Zagotować i gotować aż zmienią kolor.
  6. Nakładać gorące, do czystych i suchych słoików, zakręcić, słoików nie pasteryzować.

Dodaj komentarz


Na tej stronie wykorzystujemy ciasteczka (ang. cookies), dzięki którym nasz blog może działać lepiej. W każdej chwili możesz wyłączyć ten mechanizm w ustawieniach swojej przeglądarki. Korzystanie z naszego serwisu bez zmiany ustawień dotyczących cookies, umieszcza je w pamięci Twojego urządzenia.
© Copyright 2015 by ciociawandagotuje.pl. All Rights Reserved. | Designed by ADNET Systems Adam Trzciński using Bootstrap