<

Sałatka Gyros

  • Porcje: 6
  • Czas przygotowania: 60
  • Pieczenie: 15 min
  • Kalorie: 340 kcal
Drukuj

Przepisów na sałatkę gyros jest mnóstwo, układana warstwami, lub wymieszana, z dodatkiem jogurtu naturalnego, lub sosu czosnkowego. Wypróbowałam kilka takich przepisów i ta wersja, którą dzisiaj prezentuję odpowiada mi najbardziej. Ilość majonezu i ketchupu jest dowolna, ja daję raczej oszczędnie.

Składniki

Wykonanie

  1. Pierś pokroić w paseczki, posypać przyprawą, polać odrobiną oleju, wymieszać.
  2. Podsmażyć na oleju, odstawić do wystudzenia.
  3. Wyłożyć na spód szklanej salaterki.
  4. Posmarować warstwą majonezu (kilka łyżek, według uznania).
  5. Posypać drobno pokrojoną cebulą.
  6. Delikatnie polać ketchupem pikantnym.
  7. Posypać drobno pokrojonymi ogórkami.
  8. Można delikatnie polać ketchupem.
  9. Wyłożyć kukurydzę odsączoną z wody.
  10. Posmarować warstwą majonezu.
  11. Posypać drobno pokrojoną papryką.
  12. Na wierzch  poszatkowana kapusta pekińska, schłodzić.

Dodaj komentarz


Na tej stronie wykorzystujemy ciasteczka (ang. cookies), dzięki którym nasz blog może działać lepiej. W każdej chwili możesz wyłączyć ten mechanizm w ustawieniach swojej przeglądarki. Korzystanie z naszego serwisu bez zmiany ustawień dotyczących cookies, umieszcza je w pamięci Twojego urządzenia.
© Copyright 2015 by ciociawandagotuje.pl. All Rights Reserved. | Designed by ADNET Systems Adam Trzciński using Bootstrap