<

Karkówka pieczona

  • Porcje: 10
  • Czas przygotowania: 20
  • Pieczenie: 70 min
  • Kalorie: 420 kcal
Drukuj

Karkówka jest doskonałym mięsem do pieczenia. Możemy przygotować ją na wiele sposobów, ten który Wam dzisiaj prezentuję nie jest pracochłonny, wystarczy doprawić mięsko, włożyć do piekarnika i trochę poczekać. Przepis dostałam od mojej koleżanki Basi. Karkówka na zdjęciu została wykonana przez siostrę mojego męża - Tereskę. W moim wykonaniu wygląda tak samo. Jeśli zapowiada się Wam więcej osób na obiedzie, to oczywiście możecie przygotować więcej mięska, zwiększacie tylko ilość składników na marynatę.

Składniki

Wykonanie

  1. Karkówkę pokroić w plastry.
  2. Posolić, posypać czerwonym delikatem, odstawić na 2 godziny.
  3. Olej, koncentrat, ketchup razem ubić.
  4. Dodać resztę składników, wymieszać.
  5. Plastry zanurzać w marynacie, układać w naczyniu żaroodpornym.
  6. Odstawić na kilka godzin.
  7. Piec w piekarniku, aż mięso będzie miękkie i się zarumieni.

Dodaj komentarz


Na tej stronie wykorzystujemy ciasteczka (ang. cookies), dzięki którym nasz blog może działać lepiej. W każdej chwili możesz wyłączyć ten mechanizm w ustawieniach swojej przeglądarki. Korzystanie z naszego serwisu bez zmiany ustawień dotyczących cookies, umieszcza je w pamięci Twojego urządzenia.
© Copyright 2015 by ciociawandagotuje.pl. All Rights Reserved. | Designed by ADNET Systems Adam Trzciński using Bootstrap