Przepis na żeberka dostałam od mojej siostry Ewy, a Ona chyba go dostała od naszej kolejnej siostry Tereski. Dzisiaj te żeberka udusiłam w garnku, ale następnym razem zapiekę je w piekarniku.
Składniki
Wykonanie
Żeberka pokroić na kawałki, posypać solą, pieprzem, vegetą, odstawić do lodówki na 15 minut.
Następnie smażyć z obu stron na oleju i układać w garnku (rondlu).
Na patelni i tłuszczu po smażonych żeberkach zeszklić cebulę pokrojoną w piórka.
Do cebuli dodać miód, ketchup, sos pomidorowy, wymieszać, wylać na żeberka.
Uzupełnić wodą, aby żeberka były przykryte, można dosolić i dusić do miękości (ok. godziny).
Na tej stronie wykorzystujemy ciasteczka (ang. cookies), dzięki którym nasz blog może działać lepiej.
W każdej chwili możesz wyłączyć ten mechanizm w ustawieniach swojej przeglądarki.
Korzystanie z naszego serwisu bez zmiany ustawień dotyczących cookies, umieszcza je w pamięci Twojego urządzenia.