<

Ryba po grecku

  • Porcje: 20
  • Czas przygotowania: 60
  • Pieczenie: 30 min
  • Kalorie: 360 kcal
Drukuj

To jeden z moich ulubionych przepisów na rybę. Cenię go za to, że można taką rybę przygotować na kilka dni wcześniej i nic nie traci na wartości. Przepis dostałam od siostry mojego męża - Tereski.

Składniki

Wykonanie

  1. Rybę pokroić na kawałki, obtoczyć w jajku, w bułce i usmażyć.
  2. Składniki na zalewę zagotować, zalać zimną rybę gorącą zalewą i odstawić na 4 godziny.
  3. Cebulę pokroić na plasterki, zeszklić na oleju.
  4. Dodać warzywa starte na  tartce o grubych oczkach, przecier pomidorowy.
  5. Przykryć warzywa zalewą z ryby i dusić do miękości.
  6. Uduszone gorące warzywa wyłożyć na rybę i pozostawić do wystudzenia.
  7. Smakuje zarówno na ciepło jak i na zimno.

Dodaj komentarz


Na tej stronie wykorzystujemy ciasteczka (ang. cookies), dzięki którym nasz blog może działać lepiej. W każdej chwili możesz wyłączyć ten mechanizm w ustawieniach swojej przeglądarki. Korzystanie z naszego serwisu bez zmiany ustawień dotyczących cookies, umieszcza je w pamięci Twojego urządzenia.
© Copyright 2015 by ciociawandagotuje.pl. All Rights Reserved. | Designed by ADNET Systems Adam Trzciński using Bootstrap