<

SERNIK TRUSKAWKOWY

  • Porcje: 16
  • Czas przygotowania: 20
  • Pieczenie: 180 min
  • Kalorie: 210 kcal
Drukuj

Zrobiłam sernik z truskawkami, ponieważ mam jeszcze spory zapas mrożonych truskawek, ale możecie je zastąpić innymi owocami. Galaretki też mogą być w innym smaku i kolorze. Z tej porcji wychodzi liliana duża i druga mniejsza, albo możecie sernik wyłożyć do dużej tortownicy.

Składniki

Wykonanie

  1. Jedną galaretkę rozpuścić w 400 ml wody, odstawić do wychłodzenia.
  2. Na spód liliany i lilianki, lub tortownicy ułożyć owoce, zalać tężejącą galaretką.
  3. Dwie galaretki rozpuścić w 400 ml wody, odstawić do wychłodzenia.
  4. Masło utrzeć z cukrem pudrem i żółtkami, dodać ser i galaretki.
  5. Białka ubić w kuchciku, lub mikserem, dodać do masy seroweji dokładnie wymieszać.
  6. Serową masę wyłożyć do liliany i lilianki, lub tortownicy i wstawić do lodówki.

Dodaj komentarz


Na tej stronie wykorzystujemy ciasteczka (ang. cookies), dzięki którym nasz blog może działać lepiej. W każdej chwili możesz wyłączyć ten mechanizm w ustawieniach swojej przeglądarki. Korzystanie z naszego serwisu bez zmiany ustawień dotyczących cookies, umieszcza je w pamięci Twojego urządzenia.
© Copyright 2015 by ciociawandagotuje.pl. All Rights Reserved. | Designed by ADNET Systems Adam Trzciński using Bootstrap