Szybkie i proste ciasto bez pieczenia. Moje ciasto ułożyłam w wąskiej blaszce o wymiarach 30x10 cm.
Składniki
Wykonanie
Masło utrzyj na puch z cukrem pudrem, połącz z białym serem.
Pięć herbatników ułóż wzdłuż na przykrytej pergaminem deseczce. Rozsmaruj na nich masę serową o grubości 0,5 cm i znów ułóż herbatniki. Czynność tę powtarzaj do wyczerpania składników. Na wierzchu ułóż herbatniki.
Ciasto zawiń w pergamin, przyciśnij drugą deseczką, schłodź. Polej polewą.
Na tej stronie wykorzystujemy ciasteczka (ang. cookies), dzięki którym nasz blog może działać lepiej.
W każdej chwili możesz wyłączyć ten mechanizm w ustawieniach swojej przeglądarki.
Korzystanie z naszego serwisu bez zmiany ustawień dotyczących cookies, umieszcza je w pamięci Twojego urządzenia.