<

STEFANKA BEZ PIECZENIA

  • Porcje: 10
  • Czas przygotowania: 25
  • Pieczenie: 0 min
  • Kalorie: 420 kcal
Drukuj

Szybkie i proste ciasto bez pieczenia. Moje ciasto ułożyłam w wąskiej blaszce o wymiarach 30x10 cm.

Składniki

Wykonanie

  1. Masło utrzyj na puch z cukrem pudrem, połącz z białym serem.
  2. Pięć herbatników ułóż wzdłuż na przykrytej pergaminem deseczce. Rozsmaruj na nich masę serową o grubości 0,5 cm i znów ułóż herbatniki. Czynność tę powtarzaj do wyczerpania składników. Na wierzchu ułóż herbatniki.
  3. Ciasto zawiń w pergamin, przyciśnij drugą deseczką, schłodź. Polej polewą.

Dodaj komentarz


Na tej stronie wykorzystujemy ciasteczka (ang. cookies), dzięki którym nasz blog może działać lepiej. W każdej chwili możesz wyłączyć ten mechanizm w ustawieniach swojej przeglądarki. Korzystanie z naszego serwisu bez zmiany ustawień dotyczących cookies, umieszcza je w pamięci Twojego urządzenia.
© Copyright 2015 by ciociawandagotuje.pl. All Rights Reserved. | Designed by ADNET Systems Adam Trzciński using Bootstrap