<

CIASTECZKA KRUCHE POSYPANE CUKREM

  • Porcje: 8
  • Czas przygotowania: 35
  • Pieczenie: 15 min
  • Kalorie: 460 kcal
Drukuj

Kruche ciasteczka jak u babci, idealne do porannej kawki lub popołudniowej herbatki.

Składniki

Wykonanie

  1. Mąkę posiekać z tłuszczem, dodać proszek do pieczenia, cukier, żółtka, śmietanę, aromat i zagnieść ciasto. Następnie owinąć je folią spożywczą i wstawić do lodówki na 1 godzinę.
  2. Schłodzone ciasto rozwałkować, wykrawać foremką ciastka, posmarować roztrzepanym białkiem, posypać cukrem.
  3. Ciasteczka wstawić do piekarnika nagrzanego do temp. 180 stopni C i piec na złoty kolor ok. 15 minut.

Dodaj komentarz


Na tej stronie wykorzystujemy ciasteczka (ang. cookies), dzięki którym nasz blog może działać lepiej. W każdej chwili możesz wyłączyć ten mechanizm w ustawieniach swojej przeglądarki. Korzystanie z naszego serwisu bez zmiany ustawień dotyczących cookies, umieszcza je w pamięci Twojego urządzenia.
© Copyright 2015 by ciociawandagotuje.pl. All Rights Reserved. | Designed by ADNET Systems Adam Trzciński using Bootstrap