<

KOMPOT Z SUSZU

  • Porcje: 2L
  • Czas przygotowania: 15
  • Pieczenie: 20 min
  • Kalorie: 250 kcal
Drukuj

Nie wyobrażam sobie Wigilii bez kompotu z suszu. Ten kompot jest tak pyszny, że można go serwować częściej niż tylko podczas wieczerzy wigilijnej. Choćby dlatego, że produkty, z których przygotowujemy wigilijny kompot, zawierają pewne nadzwyczajne właściwości. Jabłka zapewniają dobre zdrowie, pokój i miłość, gruszki - długowieczność, a śliwki odpędzają złe moce.

Składniki

Wykonanie

  1. Jabłka, gruszki, śliwki, włożyć do garnka, zalać wodą (ok.2l) i zagotować. Gotować na małym ogniu ok. 20 minut.
  2. Podczas gotowania dodać goździki i cynamon. Pomarańczę dokładnie umyć, sparzyć gorącą wodą, pokroić w plastry (bez obierania).
  3. Garnek z kompotem zdjąć z ognia, dodać miód, plastry pomarańczy i odstawić do wystygnięcia.

Dodaj komentarz


Na tej stronie wykorzystujemy ciasteczka (ang. cookies), dzięki którym nasz blog może działać lepiej. W każdej chwili możesz wyłączyć ten mechanizm w ustawieniach swojej przeglądarki. Korzystanie z naszego serwisu bez zmiany ustawień dotyczących cookies, umieszcza je w pamięci Twojego urządzenia.
© Copyright 2015 by ciociawandagotuje.pl. All Rights Reserved. | Designed by ADNET Systems Adam Trzciński using Bootstrap