<

UDKA PIECZONE W GLAZURZE MUSZTARDOWO-MIODOWEJ

  • Porcje: 4
  • Czas przygotowania: 30
  • Pieczenie: 60 min
  • Kalorie: 210 kcal
Drukuj

Takie udka to szybki sposób na pyszny obiad. Złociste, chrupiące udka świetnie się komponują z młodymi ziemniaczkami, kaszą lub ryżem.

Składniki

Wykonanie

  1. Udka umyć, osuszyć, włożyć do miski. Wymieszać miód, musztardę, sok z cytryny, olej i przyprawy. Powstałą glazurą zalać mięso i dokładnie je nią natrzeć, odłożyć do lodówki na godzinę.
  2. Rozgrzać piekarnik do temperatury 200 Stopni C, wyjąć mięso z marynaty, ułożyć w naczyniu żaroodpornym, piec ok. godziny, często obracać i polewać pozostałą marynatą.
  3. Gdy mięso będzie miękkie wyjąć z piekarnika, podawać z ryżem, kaszą lub ziemniakami.

Dodaj komentarz


Na tej stronie wykorzystujemy ciasteczka (ang. cookies), dzięki którym nasz blog może działać lepiej. W każdej chwili możesz wyłączyć ten mechanizm w ustawieniach swojej przeglądarki. Korzystanie z naszego serwisu bez zmiany ustawień dotyczących cookies, umieszcza je w pamięci Twojego urządzenia.
© Copyright 2015 by ciociawandagotuje.pl. All Rights Reserved. | Designed by ADNET Systems Adam Trzciński using Bootstrap