<

PAŁKI Z KURCZAKA NADZIEWANE PIECZARKAMI

  • Porcje: 8
  • Czas przygotowania: 30
  • Pieczenie: 60 min
  • Kalorie: 140 kcal
Drukuj

Udka świetnie smakują na ciepło, podane z ryżem lub ziemniakami. Można je również jeść na zimno z pieczywem. Proponuję zrobić podwójną porcję lub upiec przy okazji czegoś innego, bo te osiem pałek w dużym piekarniku, to wygląda tak sobie.

Składniki

Wykonanie

  1. Z pałek usunąć kości nie naruszając skórki. Oprószyć Vegetą i przyprawą do kurczaka, wstawić do lodówki na 30 minut.
  2. Żółty ser i pieczarki zetrzeć na tarce o grubych oczkach lub drobno pokroić.
  3. Cebulę pokroić w kostkę, podsmażyć na maśle, dodać pieczarki, chwilę przesmażyć. Doprawić solą i pieprzem, zdjąć z ognia. Dodać żółty ser, wymieszać.
  4. Farszem nadziewać udka, w razie potrzeby, spiąć wykałaczkami i posypać papryką.
  5. W żaroodpornym naczyniu ułożyć pałki (pionowo), podlać olejem, aby nie przylgnęły do naczynia. Piec bez przykrycia w 180 stopni C, ok. 1 godziny.

Dodaj komentarz


Na tej stronie wykorzystujemy ciasteczka (ang. cookies), dzięki którym nasz blog może działać lepiej. W każdej chwili możesz wyłączyć ten mechanizm w ustawieniach swojej przeglądarki. Korzystanie z naszego serwisu bez zmiany ustawień dotyczących cookies, umieszcza je w pamięci Twojego urządzenia.
© Copyright 2015 by ciociawandagotuje.pl. All Rights Reserved. | Designed by ADNET Systems Adam Trzciński using Bootstrap