<

SERNIK CHATKA PUCHATKA

  • Porcje: 12
  • Czas przygotowania: 30
  • Pieczenie: 0 min
  • Kalorie: 330 kcal
Drukuj

Przepis na ten sernik pewnie wszyscy znacie, tylko może zapomnieliście o nim tak jak ja. Kiedyś robiłam go bardzo często, a później zapomniałam o nim na kilkanaście lat, aż do dzisiaj. Przepis mam od mojej siostry Małgosi.

Składniki

Wykonanie

  1. Masło utrzeć z cukrem pudrem na gładką masę, dodawać stopniowo żółtka. Do masła dodawać porcjami ser, utrzeć na jednolitą masę.
  2. Masę podzielić na dwie części. Do jednej części dodać aromat, wymieszać, do drugiej dodać kakao i też wymieszać.
  3. Na dużym kawałku folii aluminiowej ułożyć herbatniki - trzy rzędy po 6 herbatników. Posmarować herbatniki połową sera. Przykryć kolejną warstwą herbatników. Na herbatniki wyłożyć drugą warstwę sera.
  4. Podnieść po obu stronach do góry, łącząc poziomo rzędy herbatników i utworzyć domek. Docisnąć, owinąć folią i wstawić do lodówki, najlepiej na całą noc.
  5. Następnego dnia chatkę polać dowolną polewą i posypać np. wiórkami kokosowymi, płatkami migdałowymi lub orzechami.

Dodaj komentarz


Na tej stronie wykorzystujemy ciasteczka (ang. cookies), dzięki którym nasz blog może działać lepiej. W każdej chwili możesz wyłączyć ten mechanizm w ustawieniach swojej przeglądarki. Korzystanie z naszego serwisu bez zmiany ustawień dotyczących cookies, umieszcza je w pamięci Twojego urządzenia.
© Copyright 2015 by ciociawandagotuje.pl. All Rights Reserved. | Designed by ADNET Systems Adam Trzciński using Bootstrap