<

SZASZŁYKI Z CUKINII I SERA HALLOUMI

  • Porcje: 4
  • Czas przygotowania: 10
  • Pieczenie: 8 min
  • Kalorie: 250 kcal
Drukuj

Ser halloumi grillowany sam w sobie jest tak pyszny, że mogę go jeść bez żadnych dodatków. Tym razem jednak dołożyłam do niego cukinię. Moje szaszłyki grillowałam na patelni grillowej. Źródło przepisu: Good Food

Składniki

Wykonanie

  1. Wymieszaj chili, połowę mięty, skórkę i sok z cytryny, oliwę, cukinię i ser halloumi. Odstaw na 30 minut, aby cukinia i ser się zamarynowały.
  2. Zanurz w wodzie 8 drewnianych patyczków do szaszłyków na 20 minut, aby nasiąkły.
  3. Nadziej cukinię i ser halloumi na patyczki. Grilluj na ruszcie przez 7-8 minut, po czterech minutach obracając szaszłyki na drugą stronę. Polej je resztą marynaty.Przed podaniem posyp je resztą mięty.

Dodaj komentarz


Na tej stronie wykorzystujemy ciasteczka (ang. cookies), dzięki którym nasz blog może działać lepiej. W każdej chwili możesz wyłączyć ten mechanizm w ustawieniach swojej przeglądarki. Korzystanie z naszego serwisu bez zmiany ustawień dotyczących cookies, umieszcza je w pamięci Twojego urządzenia.
© Copyright 2015 by ciociawandagotuje.pl. All Rights Reserved. | Designed by ADNET Systems Adam Trzciński using Bootstrap