Ser halloumi grillowany sam w sobie jest tak pyszny, że mogę go jeść bez żadnych dodatków. Tym razem jednak dołożyłam do niego cukinię. Moje szaszłyki grillowałam na patelni grillowej. Źródło przepisu: Good Food
Składniki
Wykonanie
Wymieszaj chili, połowę mięty, skórkę i sok z cytryny, oliwę, cukinię i ser halloumi. Odstaw na 30 minut, aby cukinia i ser się zamarynowały.
Zanurz w wodzie 8 drewnianych patyczków do szaszłyków na 20 minut, aby nasiąkły.
Nadziej cukinię i ser halloumi na patyczki. Grilluj na ruszcie przez 7-8 minut, po czterech minutach obracając szaszłyki na drugą stronę. Polej je resztą marynaty.Przed podaniem posyp je resztą mięty.
Na tej stronie wykorzystujemy ciasteczka (ang. cookies), dzięki którym nasz blog może działać lepiej.
W każdej chwili możesz wyłączyć ten mechanizm w ustawieniach swojej przeglądarki.
Korzystanie z naszego serwisu bez zmiany ustawień dotyczących cookies, umieszcza je w pamięci Twojego urządzenia.