Nie myślałam, że kiedyś to napiszę: zupa kurkowa już mi się przejadła. Ostatni zbiór kurek postanowiłam wykorzystać do innego dania. Przepis na ten pyszny makaron znalazłam na blogu "Kwestia Smaku".
Składniki
Wykonanie
Przygotować sos: wymieszać śmietankę z szafranem, żółtkami, solą i pieprzem, odstawić.
Kurki oczyścić gąbeczką krótko płucząc pod bieżącą wodą, osuszyć na ręczniku. Większe kurki pokroić na mniejsze kawałki. Nastawić makaron.
Rozgrzać patelnię z masłem i oliwą, wrzucić kurki oraz startą na tarce cukinię, smażyć na dość dużym ogniu co chwilę mieszając, przez około 5 minut, dodać odcedzony makaron, wymieszać.
Odstawić patelnię z ognia i wlewać stopniowo sos jednocześnie mieszając. Sos powinien już zgęstnieć od gorącej patelni i składników.
Na tej stronie wykorzystujemy ciasteczka (ang. cookies), dzięki którym nasz blog może działać lepiej.
W każdej chwili możesz wyłączyć ten mechanizm w ustawieniach swojej przeglądarki.
Korzystanie z naszego serwisu bez zmiany ustawień dotyczących cookies, umieszcza je w pamięci Twojego urządzenia.