<

MAKARON Z CUKINIĄ I KURKAMI

  • Porcje: 2
  • Czas przygotowania: 30
  • Pieczenie: 15 min
  • Kalorie: 160 kcal
Drukuj

Nie myślałam, że kiedyś to napiszę: zupa kurkowa już mi się przejadła. Ostatni zbiór kurek postanowiłam wykorzystać do innego dania. Przepis na ten pyszny makaron znalazłam na blogu "Kwestia Smaku".

Składniki

Wykonanie

  1. Przygotować sos: wymieszać śmietankę z szafranem, żółtkami, solą i pieprzem, odstawić.
  2. Kurki oczyścić gąbeczką krótko płucząc pod bieżącą wodą, osuszyć na ręczniku. Większe kurki pokroić na mniejsze kawałki. Nastawić makaron.
  3. Rozgrzać patelnię z masłem i oliwą, wrzucić kurki oraz startą na tarce cukinię, smażyć na dość dużym ogniu co chwilę mieszając, przez około 5 minut, dodać odcedzony makaron, wymieszać.
  4. Odstawić patelnię z ognia i wlewać stopniowo sos jednocześnie mieszając. Sos powinien już zgęstnieć od gorącej patelni i składników.

Dodaj komentarz


Na tej stronie wykorzystujemy ciasteczka (ang. cookies), dzięki którym nasz blog może działać lepiej. W każdej chwili możesz wyłączyć ten mechanizm w ustawieniach swojej przeglądarki. Korzystanie z naszego serwisu bez zmiany ustawień dotyczących cookies, umieszcza je w pamięci Twojego urządzenia.
© Copyright 2015 by ciociawandagotuje.pl. All Rights Reserved. | Designed by ADNET Systems Adam Trzciński using Bootstrap