Dość ciekawe i smaczne połączenie kiwi, mozzarelli i piersi kurczaka. Nawet moim wybrednym domownikom smakowało. Jeśli wcześniej ugotujecie mięso, to samo przygotowanie nie zajmie Wam dłużej niż 15 minut.
Składniki
Wykonanie
Mięso umyć i osuszyć. Gotować na parze 20 minut.
Kiwi obrać, umyć i pokroić w plastry.
Mozzarelle osączyć i pokroić w plastry.
Sałatę umyć, osuszyć i porwać na kawałki.
Z jogurtu, miodu, soku z cytryny, soli i pieprzu przygotować sos.
Ugotowane mięso pokroić w plastry. Na dużym talerzu ułożyć sałatę, na niej naprzemiennie porozkładać plastry mięsa, kiwi i mozzarelli.
Na tej stronie wykorzystujemy ciasteczka (ang. cookies), dzięki którym nasz blog może działać lepiej.
W każdej chwili możesz wyłączyć ten mechanizm w ustawieniach swojej przeglądarki.
Korzystanie z naszego serwisu bez zmiany ustawień dotyczących cookies, umieszcza je w pamięci Twojego urządzenia.