<

PIERŚ KURCZAKA Z KIWI I MOZZARELLĄ NA SAŁACIE

  • Porcje: 4
  • Czas przygotowania: 15
  • Pieczenie: 20 min
  • Kalorie: 150 kcal
Drukuj

Dość ciekawe i smaczne połączenie kiwi, mozzarelli i piersi kurczaka. Nawet moim wybrednym domownikom smakowało. Jeśli wcześniej ugotujecie mięso, to samo przygotowanie nie zajmie Wam dłużej niż 15 minut.

Składniki

Wykonanie

  1. Mięso umyć i osuszyć. Gotować na parze 20 minut.
  2. Kiwi obrać, umyć i pokroić w plastry.
  3. Mozzarelle osączyć i pokroić w plastry.
  4. Sałatę umyć, osuszyć i porwać na kawałki.
  5. Z jogurtu, miodu, soku z cytryny, soli i pieprzu przygotować sos.
  6. Ugotowane mięso pokroić w plastry. Na dużym talerzu ułożyć sałatę, na niej naprzemiennie porozkładać plastry mięsa, kiwi i mozzarelli.
  7. Całość polać sosem miodowo-cytrynowym.

Dodaj komentarz


Na tej stronie wykorzystujemy ciasteczka (ang. cookies), dzięki którym nasz blog może działać lepiej. W każdej chwili możesz wyłączyć ten mechanizm w ustawieniach swojej przeglądarki. Korzystanie z naszego serwisu bez zmiany ustawień dotyczących cookies, umieszcza je w pamięci Twojego urządzenia.
© Copyright 2015 by ciociawandagotuje.pl. All Rights Reserved. | Designed by ADNET Systems Adam Trzciński using Bootstrap