- Porcje: 8
- Czas przygotowania: 30
- Pieczenie: 120 min
- Kalorie: 190 kcal
Drukuj
Wielokrotnie pisałam, że lubię dania, które same się robią. Karkówka się piecze, my w tym czasie możemy obrać i ugotować ziemniaki. Jeśli coś zostanie z obiadu, można dojeść z chlebkiem na kolację.
Wykonanie
- Składniki marynaty dokładnie w misce wymieszać. Karkówkę pokroić w plastry, rozbić tłuczkiem, zostawić w marynacie na 2-3 godziny.
- Kapustę poszatkować. Do brytfanny wsypać warstwę kapusty, przełożyć połowę plastrów mięsa, znów kapustę i mięso, na wierzch kapustę - całość polać keczupem, wymieszanym z olejem.
- Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 170 stopni C i piec pod przykryciem 2 godziny.
- Podawać z ziemniakami lub pieczywem.