<

KOMPOT Z RABARBARU

  • Porcje: 8
  • Czas przygotowania: 15
  • Pieczenie: 15 min
  • Kalorie: 20 kcal
Drukuj

Od kilku już lat usiłuję kupić malinowy rabarbar. Marzy mi się kompot w pięknym różowym kolorze. Pomimo zapewnień sprzedawcy, że rabarbar będzie różowy, w moim ogródku rabarbar zrobił się zielony. Więc kolor jest jaki jest, ale ważniejszy jest smak.

Składniki

Wykonanie

  1. Rabarbar umyć i pokroić na kawałki. W garnku zagotować wodę z cynamonem.
  2. Do wrzątku wrzucić pokrojony rabarbar i gotować około 15 minut na średnim ogniu.
  3. Zdjąć z ognia, dodać sok z limonki i miód, następnie wymieszać.
  4. Gotowy kompot przecedzić przez sito i odstawić do wystygnięcia.

Dodaj komentarz


Na tej stronie wykorzystujemy ciasteczka (ang. cookies), dzięki którym nasz blog może działać lepiej. W każdej chwili możesz wyłączyć ten mechanizm w ustawieniach swojej przeglądarki. Korzystanie z naszego serwisu bez zmiany ustawień dotyczących cookies, umieszcza je w pamięci Twojego urządzenia.
© Copyright 2015 by ciociawandagotuje.pl. All Rights Reserved. | Designed by ADNET Systems Adam Trzciński using Bootstrap