<

NALEŚNIKI Z TWAROŻKIEM I MALINAMI

  • Porcje: 10
  • Czas przygotowania: 25
  • Pieczenie: 0 min
  • Kalorie: 200 kcal
Drukuj

W tych naleśnikach twarożek możemy z powodzeniem zastąpić lodami, np. śmietankowymi, waniliowymi, a sos malinowy np. truskawkowym, czekoladowym. Oczywiście w sezonie możemy zrobić ze świeżymi malinami.

Składniki

Wykonanie

  1. Odłóż pół szklanki malin do dekoracji. Pozostałe włóż do rondelka, dodaj 2 łyżki cukru, podduś. Przetrzyj przez sito, aby oddzielić pestki.
  2. Z mąki, mleka, żółtek, cukru, rozmieszaj dość gęste ciasto naleśnikowe. Białka ubij ze szczyptą soli na sztywną pianę, dodaj do ciasta, delikatnie wymieszaj.
  3. Podlewając masłem, usmaż cienkie naleśniki.
  4. Smaruj je od razu twarożkiem i składaj na połowę. Polewaj śmietanką i sosem malinowym. Udekoruj odłożonymi malinami.

Dodaj komentarz


Na tej stronie wykorzystujemy ciasteczka (ang. cookies), dzięki którym nasz blog może działać lepiej. W każdej chwili możesz wyłączyć ten mechanizm w ustawieniach swojej przeglądarki. Korzystanie z naszego serwisu bez zmiany ustawień dotyczących cookies, umieszcza je w pamięci Twojego urządzenia.
© Copyright 2015 by ciociawandagotuje.pl. All Rights Reserved. | Designed by ADNET Systems Adam Trzciński using Bootstrap