<

Roladki cukiniowe z fetą

  • Porcje: 4
  • Czas przygotowania: 30
  • Pieczenie: 0 min
  • Kalorie: 350 kcal
Drukuj

W lecie mam mało czasu na grillowanie więc zaległości nadrabiam w zimie, a że mam jeszcze spory zapas cukinii, stąd właśnie roladki. Najlepsze na roladki są młode cukinie z miękką skórką, której nie musimy obierać. O tej porze roku skórka na cukinii jest dość twarda i moje cukinie obrałam, bo miałam problem ze zwijaniem roladek. Cukinię grillowałam na patelni grillowej.

Składniki

Wykonanie

  1. Cukinię pokroić wzdłuż na cienkie plastry. Każdy plaster posmarować oliwą, lekko posolić i zgrillować i obu stron.
  2. Ser feta pokroić w paski na szerokość cukinii, posypać papryką, pieprzem i posiekaną miętą. Po czym zawinąć w zgrillowany plaster cukinii i powstałą roladkę jeszcze raz grillować przez parę minut, aż ser zacznie się topić.

Dodaj komentarz


Na tej stronie wykorzystujemy ciasteczka (ang. cookies), dzięki którym nasz blog może działać lepiej. W każdej chwili możesz wyłączyć ten mechanizm w ustawieniach swojej przeglądarki. Korzystanie z naszego serwisu bez zmiany ustawień dotyczących cookies, umieszcza je w pamięci Twojego urządzenia.
© Copyright 2015 by ciociawandagotuje.pl. All Rights Reserved. | Designed by ADNET Systems Adam Trzciński using Bootstrap