- Porcje: 4
- Czas przygotowania: 30
- Pieczenie: 0 min
- Kalorie: 350 kcal
Drukuj
W lecie mam mało czasu na grillowanie więc zaległości nadrabiam w zimie, a że mam jeszcze spory zapas cukinii, stąd właśnie roladki. Najlepsze na roladki są młode cukinie z miękką skórką, której nie musimy obierać. O tej porze roku skórka na cukinii jest dość twarda i moje cukinie obrałam, bo miałam problem ze zwijaniem roladek. Cukinię grillowałam na patelni grillowej.
Wykonanie
- Cukinię pokroić wzdłuż na cienkie plastry. Każdy plaster posmarować oliwą, lekko posolić i zgrillować i obu stron.
- Ser feta pokroić w paski na szerokość cukinii, posypać papryką, pieprzem i posiekaną miętą. Po czym zawinąć w zgrillowany plaster cukinii i powstałą roladkę jeszcze raz grillować przez parę minut, aż ser zacznie się topić.