<

Leczo z cukinią

  • Porcje: 6
  • Czas przygotowania: 25
  • Pieczenie: 30 min
  • Kalorie: 340 kcal
Drukuj

Robiąc to leczo latem, wybierałam młode cukinie i dodawałam bez obierania i wydrążania środków. W tej chwili moje cukinie wyrosły na całkiem spore, a skórkę zmieniły z letniej na zimową, czyli bardziej twardą, więc je obrałam i wydrążyłam środki. Ilość i składniki możecie w tym leczu dowolnie modyfikować. Jeśli lubicie dużo pomidorów, można dać więcej. Paprykę można dać w różnych kolorach, można też dołożyć ostrej papryczki.

Składniki

Wykonanie

  1. Kiełbasę pokroiłam w kostkę, chwilę podsmażyłam na patelni, dodałam pokrojoną w kostkę cebulę, razem przesmażyłam.
  2. Kiełbasę z cebulą przełożyłam do większego garnka, dołożyłam pokrojone dość grubo pomidory i paprykę pokrojoną w kostkę. Dałam 1 strąk papryki ostrej.
  3. Pomidory puszczą sok, więc nie ma potrzeby dolewania wody. Na koniec dodałam cukinię obraną, pozbawioną pestek, pokrojoną w grubą kostkę.
  4. Leczo przyprawiłam do smaku przyprawami i dusiłam na małym ogniu, aż cukinia i papryka zrobiły się miękkie ok. 20 minut.

Dodaj komentarz


Na tej stronie wykorzystujemy ciasteczka (ang. cookies), dzięki którym nasz blog może działać lepiej. W każdej chwili możesz wyłączyć ten mechanizm w ustawieniach swojej przeglądarki. Korzystanie z naszego serwisu bez zmiany ustawień dotyczących cookies, umieszcza je w pamięci Twojego urządzenia.
© Copyright 2015 by ciociawandagotuje.pl. All Rights Reserved. | Designed by ADNET Systems Adam Trzciński using Bootstrap