<

Sernik z brzoskwiniami

  • Porcje: 20
  • Czas przygotowania: 30
  • Pieczenie: 70 min
  • Kalorie: 240 kcal
Drukuj

Kolejny przepis z zeszytu mojej Mamy. 20 lat temu, ten sernik był pieczony na wszystkie święta, a później jakoś wszyscy o nim zapomnieli. Szkoda, bo sernik jest na prawdę pyszny i łatwy do zrobienia.

Składniki

Wykonanie

  1. Brzoskwinie osączyć, pokroić w grubą kostkę.
  2. Ze składników na ciasto, zagnieść ciasto kruche i wyłożyć na blachę, podnosząc brzegi wysoko. Blachę wcześniej wyłożyć papierem do pieczenia.
  3. Utrzeć żółtka i całe jajka z cukrem pudrem, dodawać do masy jajecznej ser, cały czas miksując.
  4. Do masy serowej dodać mleko, olej, budynie w proszku, sok z cytryny.
  5. Wymieszać na jednolitą masę, dodać pokrojone brzoskwinie i wylać na ciasto.
  6. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st. C i piec, aż sernik się zarumieni ok. 70 minut.

Dodaj komentarz


Na tej stronie wykorzystujemy ciasteczka (ang. cookies), dzięki którym nasz blog może działać lepiej. W każdej chwili możesz wyłączyć ten mechanizm w ustawieniach swojej przeglądarki. Korzystanie z naszego serwisu bez zmiany ustawień dotyczących cookies, umieszcza je w pamięci Twojego urządzenia.
© Copyright 2015 by ciociawandagotuje.pl. All Rights Reserved. | Designed by ADNET Systems Adam Trzciński using Bootstrap