<

Crumble ze śliwkami

  • Porcje: 4
  • Czas przygotowania: 15
  • Pieczenie: 35 min
  • Kalorie: 250 kcal
Drukuj

Prosty w przygotowaniu i bardzo pyszny deser, wprost idealny na jesienne chłodne dni. Świetnie smakuje na ciepło, jak i na zimno. Miałam dość sporo śliwek i zrobiłam podwójną porcję w większym naczyniu żaroodpornym, ale jeśli chcecie możecie zrobić w kilku małych foremkach.

Składniki

Wykonanie

  1. Wydrylowane śliwki gotować z cukrem, sokiem i cynamonem ok. 5 minut.
  2. Składniki na kruszonkę zagnieść tak by powstały grudki.
  3. Śliwki przełożyć do jednej większej formy lub kilku małych, posypać kruszonką.
  4. Piec w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni C przez ok. 30 minut (do zrumienienia kruszonki).

Dodaj komentarz


Na tej stronie wykorzystujemy ciasteczka (ang. cookies), dzięki którym nasz blog może działać lepiej. W każdej chwili możesz wyłączyć ten mechanizm w ustawieniach swojej przeglądarki. Korzystanie z naszego serwisu bez zmiany ustawień dotyczących cookies, umieszcza je w pamięci Twojego urządzenia.
© Copyright 2015 by ciociawandagotuje.pl. All Rights Reserved. | Designed by ADNET Systems Adam Trzciński using Bootstrap