<

Zupa wiśniowa

  • Porcje: 6
  • Czas przygotowania: 20
  • Pieczenie: 10 min
  • Kalorie: 150 kcal
Drukuj

Są zwolennicy takich zup, ale znam też osoby, które za nic na świecie takiej zupy by nie zjadły. Należę do tej pierwszej grupy, uwielbiam taką zupę a najbardziej w upalny letni dzień. Kisiel wybieracie na 1/2 l lub na 3/4l w zależności od tego jak bardzo chcecie, aby Wasza zupa była gęsta.

Składniki

Wykonanie

  1. Wodę zagotować w garnku, na gotującą wrzucić wiśnie.
  2. Gotować ok. 10 minut na małym ogniu, dodać cukier.
  3. Kisiel rozrobić w 1/2 szklance wody, wlać do zupy, wymieszać, zagotować.
  4. Podawać z ugotowanym makaronem (kształt według własnych upodobań).

Dodaj komentarz


Na tej stronie wykorzystujemy ciasteczka (ang. cookies), dzięki którym nasz blog może działać lepiej. W każdej chwili możesz wyłączyć ten mechanizm w ustawieniach swojej przeglądarki. Korzystanie z naszego serwisu bez zmiany ustawień dotyczących cookies, umieszcza je w pamięci Twojego urządzenia.
© Copyright 2015 by ciociawandagotuje.pl. All Rights Reserved. | Designed by ADNET Systems Adam Trzciński using Bootstrap