<

Racuszki z cukinii z białym serem

  • Porcje: 4
  • Czas przygotowania: 30
  • Pieczenie: 20 min
  • Kalorie: 275 kcal
Drukuj

Kolejny przepis na placki z cukinii, tym razem z dodatkiem białego sera. Jak już pisałam wcześniej, na placki wybieramy młode cukinie i nie obieramy jej ze skórki. Skórka jest najcenniejszą częścią cukinii. Znajduje się w niej dużo beta-karotenu - przeciwutleniacza chroniącego przed nowotworami.

Składniki

Wykonanie

  1. Cukinię dokładnie umyj, wytrzyj, nie obieraj. Zetrzyj na tarce o dużych oczkach.
  2. Do startej cukinii dodaj jajka, mąkę, proszek do pieczenia i dużą szczyptę soli.
  3. Całość dokładnie wymieszaj, dodaj pokruszony biały ser.
  4. Na patelni rozgrzej sporą ilość oleju. Łyżką kładź nieduże placuszki i smaż je z obu stron na złoty kolor.
  5. Osącz z nadmiaru tłuszczu.

Dodaj komentarz


Na tej stronie wykorzystujemy ciasteczka (ang. cookies), dzięki którym nasz blog może działać lepiej. W każdej chwili możesz wyłączyć ten mechanizm w ustawieniach swojej przeglądarki. Korzystanie z naszego serwisu bez zmiany ustawień dotyczących cookies, umieszcza je w pamięci Twojego urządzenia.
© Copyright 2015 by ciociawandagotuje.pl. All Rights Reserved. | Designed by ADNET Systems Adam Trzciński using Bootstrap