<

Warzywna zupa krem

  • Porcje: 6
  • Czas przygotowania: 20
  • Pieczenie: 15 min
  • Kalorie: 120 kcal
Drukuj

Napisałam przy zupie z zielonego groszku, że zupy krem nie należą do moich ulubionych. Jednak z każdą kolejną taką zupką, coraz bardziej się do nich przekonuję. Idealne, zwłaszcza w lecie kiedy mamy mnóstwo świeżych warzyw w ogródku.

Składniki

Wykonanie

  1. Cukinię umyj, przekrój wzdłuż na połowę, jeśli ma duże nasionka, usuń je.
  2. Cukinię pokrój w dość cienkie plasterki. Zrumień ją na patelni z rozgrzanym olejem, odłuż trochę plasterków do dekoracji, resztę przełóż do garnka.
  3. Na pozostałym tłuszczu przesmaż pokrojoną w kostkę cebulę, paprykę i ziemniak.
  4. Warzywa dodaj do cukinii, zalej bulionem. Gotuj na średnim ogniu, aż będą miękkie.
  5. Całość zmiksuj. Dopraw do smaku, zabiel śmietaną, rozlej do talerzy.
  6. Udekoruj plasterkami cukinii i pokrojonym w kostkę pomidorem. Posyp oregano.

Dodaj komentarz


Na tej stronie wykorzystujemy ciasteczka (ang. cookies), dzięki którym nasz blog może działać lepiej. W każdej chwili możesz wyłączyć ten mechanizm w ustawieniach swojej przeglądarki. Korzystanie z naszego serwisu bez zmiany ustawień dotyczących cookies, umieszcza je w pamięci Twojego urządzenia.
© Copyright 2015 by ciociawandagotuje.pl. All Rights Reserved. | Designed by ADNET Systems Adam Trzciński using Bootstrap