<

Zupa krem z zielonego groszku

  • Porcje: 4
  • Czas przygotowania: 10
  • Pieczenie: 30 min
  • Kalorie: 64 kcal
Drukuj

Zupy krem, to nie są moje ulubione zupy, kojarzą mi się ze słoiczkami dla niemowląt. Zdecydowanie wolę widzieć co mi w tej zupie pływa, ale mając w ogródku tyle zielonego groszku, grzechem by było takiej zupy nie zrobić. Przepis znalazłam na blogu "Domi w kuchni".

Składniki

Wykonanie

  1. Cebulę i czosnek obrać, pokroić w drobną kostkę.
  2. W garnku rozpuścić masło, włożyć cebulę i czosnek, chwilę razem dusić, aż puszczą aromat.
  3. Dodać groszek, przemieszać i zalać bulionem. Gotować 20-25 minut, aż groszek będzie miękki.
  4. Zmiksować blenderem na krem, doprawić do smaku solą i pieprzem (jeśli jest taka potrzeba).
  5. Zupę podawać z kleksem słodkiej śmietanki, ewentualnie grzankami czosnkowymi.

Dodaj komentarz


Na tej stronie wykorzystujemy ciasteczka (ang. cookies), dzięki którym nasz blog może działać lepiej. W każdej chwili możesz wyłączyć ten mechanizm w ustawieniach swojej przeglądarki. Korzystanie z naszego serwisu bez zmiany ustawień dotyczących cookies, umieszcza je w pamięci Twojego urządzenia.
© Copyright 2015 by ciociawandagotuje.pl. All Rights Reserved. | Designed by ADNET Systems Adam Trzciński using Bootstrap