- Porcje: 4
- Czas przygotowania: 10
- Pieczenie: 0 min
- Kalorie: 232 kcal
Drukuj
Kasza manna chyba wszystkim kojarzy się z dzieciństwem, ale myślę, że sprawdzi się na śniadanie również dla dorosłych. Poniżej przedstawiam 3 sposoby na przygotowanie kaszy. Ilość kaszy manny zależy od konsystencji, jaką chcemy uzyskać. Cukier można zastąpić miodem lub syropem, można dodać 1 łyżeczkę cukru waniliowego.
Wykonanie
- Mleko z cukrem zagotować, sypać kaszę, energicznie mieszając np. trzepaczką, aby nie powstały grudki. Gotować jeszcze chwilę, aż kasza nabierze pożądanej konsystencji.
- 3 szklanki mleka zagotować z cukrem. Kaszę wymieszać w jednej szklance mleka i wlać na gotujące mleko, cały czas mieszając. Gotować jeszcze chwilę.
- Wykonanie w Thermomixie: Założyć motylek, do naczynia miksującego włożyć wszystkie składniki, podgrzewać 11 min/90 stopni C/obr. 2.