<

Kasza manna na mleku

  • Porcje: 4
  • Czas przygotowania: 10
  • Pieczenie: 0 min
  • Kalorie: 232 kcal
Drukuj

Kasza manna chyba wszystkim kojarzy się z dzieciństwem, ale myślę, że sprawdzi się na śniadanie również dla dorosłych. Poniżej przedstawiam 3 sposoby na przygotowanie kaszy. Ilość kaszy manny zależy od konsystencji, jaką chcemy uzyskać. Cukier można zastąpić miodem lub syropem, można dodać 1 łyżeczkę cukru waniliowego.

Składniki

Wykonanie

  1. Mleko z cukrem zagotować, sypać kaszę, energicznie mieszając np. trzepaczką, aby nie powstały grudki. Gotować jeszcze chwilę, aż kasza nabierze pożądanej konsystencji.
  2. 3 szklanki mleka zagotować z cukrem. Kaszę wymieszać w jednej szklance mleka i wlać na gotujące mleko, cały czas mieszając. Gotować jeszcze chwilę.
  3. Wykonanie w Thermomixie: Założyć motylek, do naczynia miksującego włożyć wszystkie składniki, podgrzewać 11 min/90 stopni C/obr. 2.

Dodaj komentarz


Na tej stronie wykorzystujemy ciasteczka (ang. cookies), dzięki którym nasz blog może działać lepiej. W każdej chwili możesz wyłączyć ten mechanizm w ustawieniach swojej przeglądarki. Korzystanie z naszego serwisu bez zmiany ustawień dotyczących cookies, umieszcza je w pamięci Twojego urządzenia.
© Copyright 2015 by ciociawandagotuje.pl. All Rights Reserved. | Designed by ADNET Systems Adam Trzciński using Bootstrap