<

Klopsiki w sosie koperkowym

  • Porcje: 6
  • Czas przygotowania: 30
  • Pieczenie: 20 min
  • Kalorie: 115 kcal
Drukuj

I pomyśleć, że tak się złościłam na ten koper, że sam się wysiał wszędzie. Dzięki niemu mogłam zrobić pyszne, pachnące klopsiki. Podałam klopsiki z ziemniakami, ale myślę, że równie dobre będą z kaszą lub ryżem i do tego ulubiona surówka. U mnie w maju króluje sałata z rzodkiewką i szczypiorkiem.

Składniki

Wykonanie

  1. Do mięsa mielonego dodać jajko, drobno pokrojoną cebulę, bułkę tartą, posiekany koperek.
  2. Doprawić solą, pieprzem, wyrobić masę mięsną i uformować klopsiki.
  3. Obtoczyć w mące i podsmażyć ze wszystich stron na wolnym ogniu.
  4. Włożyć do szerokiego garnka, podlać wodą, dodać marchewkę startą na tarce o dużych oczkach.
  5. Dusić pod przykryciem 20 minut, doprawić solą, pieprzem, vegetą.
  6. Sos zagęścić mąką i śmietaną, dodać posiekany koperek.

Dodaj komentarz


Na tej stronie wykorzystujemy ciasteczka (ang. cookies), dzięki którym nasz blog może działać lepiej. W każdej chwili możesz wyłączyć ten mechanizm w ustawieniach swojej przeglądarki. Korzystanie z naszego serwisu bez zmiany ustawień dotyczących cookies, umieszcza je w pamięci Twojego urządzenia.
© Copyright 2015 by ciociawandagotuje.pl. All Rights Reserved. | Designed by ADNET Systems Adam Trzciński using Bootstrap