<

Ciasteczka z kaszki ryżowej

  • Porcje: 7
  • Czas przygotowania: 30
  • Pieczenie: 15 min
  • Kalorie: 290 kcal
Drukuj

Dzięki temu, że ciasteczka nie zawierają mąki, mogą je spożywać osoby będące na diecie bezglutenowej. Ciasteczka formujemy w ten sam sposób co kluski śląskie. Wgłębienie na środku ciastka wypełniamy dżemem lub konfiturą (u mnie marmolada z róży). Wyszły mi z tej porcji 34 ciastka.

Składniki

Wykonanie

  1. Wszystkie składniki (oprócz dżemu) dokładnie wymieszać mikserem i odstawić na około 15 minut do lodówki, aby kaszka napęczniała.
  2. Z przygotowanego ciasta formować kuleczki wielkości orzecha włoskiego, zrobić w nich niewielkie zagłębienie i wypełnić je dżemem lub konfiturą.
  3. Układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia (niezbyt gęsto, bo ciasteczka jeszcze urosną).
  4. Ciasteczka wstawiamy do nagrzanego do 200 stopni C piekarnika i pieczemy 15 minut.

Dodaj komentarz


Na tej stronie wykorzystujemy ciasteczka (ang. cookies), dzięki którym nasz blog może działać lepiej. W każdej chwili możesz wyłączyć ten mechanizm w ustawieniach swojej przeglądarki. Korzystanie z naszego serwisu bez zmiany ustawień dotyczących cookies, umieszcza je w pamięci Twojego urządzenia.
© Copyright 2015 by ciociawandagotuje.pl. All Rights Reserved. | Designed by ADNET Systems Adam Trzciński using Bootstrap