- Porcje: 6
- Czas przygotowania: 30
- Pieczenie: 0 min
- Kalorie: 320 kcal
Drukuj
Zwolenniczką zupek chińskich nie jestem, ale do sałatek jak najbardziej, nawet mi smakują. Lubię takie sałatki, które można przygotować na raty, wydają się wtedy mniej pracochłonne. Pierś można podsmażyć wcześniej, zupę przygotować też. Świetna sałatka, można zajadać na śniadanie, kolację lub zabrać do pracy.
Wykonanie
- Zupę należy przygotować według przepisu i ostudzić.
- Pierś pokroić w kostkę lub paski, oprószyć vegetą, usmażyć i wystudzić.
- Paprykę i ogórek (bez obierania) pokroić w kostkę.
- Kapustę poszatkować (można lekko posolić, ja nie soliłam).
- Do kapusty dodać zupę, pierś z kurczaka, paprykę, ogórek, odsączoną kukurydzę oraz majonez do smaku.
- Tak przygotowaną sałatkę wstawić na 1 godzinę do lodówki.