<

Sałatka chińska

  • Porcje: 6
  • Czas przygotowania: 30
  • Pieczenie: 0 min
  • Kalorie: 320 kcal
Drukuj

Zwolenniczką zupek chińskich nie jestem, ale do sałatek jak najbardziej, nawet mi smakują. Lubię takie sałatki, które można przygotować na raty, wydają się wtedy mniej pracochłonne. Pierś można podsmażyć wcześniej, zupę przygotować też. Świetna sałatka, można zajadać na śniadanie, kolację lub zabrać do pracy.

Składniki

Wykonanie

  1. Zupę należy przygotować według przepisu i ostudzić.
  2. Pierś pokroić w kostkę lub paski, oprószyć vegetą, usmażyć i wystudzić.
  3. Paprykę i ogórek (bez obierania) pokroić w kostkę.
  4. Kapustę poszatkować (można lekko posolić, ja nie soliłam).
  5. Do kapusty dodać zupę, pierś z kurczaka, paprykę, ogórek, odsączoną kukurydzę oraz majonez do smaku.
  6. Tak przygotowaną sałatkę wstawić na 1 godzinę do lodówki.

Dodaj komentarz


Na tej stronie wykorzystujemy ciasteczka (ang. cookies), dzięki którym nasz blog może działać lepiej. W każdej chwili możesz wyłączyć ten mechanizm w ustawieniach swojej przeglądarki. Korzystanie z naszego serwisu bez zmiany ustawień dotyczących cookies, umieszcza je w pamięci Twojego urządzenia.
© Copyright 2015 by ciociawandagotuje.pl. All Rights Reserved. | Designed by ADNET Systems Adam Trzciński using Bootstrap