<

Wafle śmietankowo-czekoladowe

  • Porcje: 24
  • Czas przygotowania: 15
  • Pieczenie: 0 min
  • Kalorie: 320 kcal
Drukuj

Jakiś czas temu zamieszczałam przepis na wafle, przełożone masą z dodatkiem śmietanki do kawy. Dzisiaj też masa z dodatkiem śmietanki, tylko dodatkowo wzbogacona mleczną czekoladą. Następnym razem wypróbuję z innymi czekoladami.

Składniki

Wykonanie

  1. Wodę, margarynę, cukier i czekoladę mleczną rozpuścić i delikatnie zagotować.
  2. Do przestudzonej masy dodać śmietankę do kawy i wymieszać mikserem na jednolitą masę.
  3. Przygotowaną masą przełożyć wafle.

Dodaj komentarz


Na tej stronie wykorzystujemy ciasteczka (ang. cookies), dzięki którym nasz blog może działać lepiej. W każdej chwili możesz wyłączyć ten mechanizm w ustawieniach swojej przeglądarki. Korzystanie z naszego serwisu bez zmiany ustawień dotyczących cookies, umieszcza je w pamięci Twojego urządzenia.
© Copyright 2015 by ciociawandagotuje.pl. All Rights Reserved. | Designed by ADNET Systems Adam Trzciński using Bootstrap