<

Jabłka w cieście biszkoptowym

  • Porcje: 6
  • Czas przygotowania: 30
  • Pieczenie: 5 min
  • Kalorie: 230 kcal
Drukuj

Macie wielką ochotę na szarlotkę, ale nie chce się Wam jej piec? Wypróbujcie takie oto placki, błyskawicznie je zrobicie. Trzeba uważać przy smażeniu, błyskawicznie się smażą i potrafią się czasami przypiec za mocno. Sprawdzą się jako deser po obiedzie, na drugie śniadanie lub podwieczorek.

Składniki

Wykonanie

  1. Białka ubić ze szczyptą soli na pianę, dalej ubijać, dodając stopniowo cukier i po jednym żółtku.
  2. Na końcu dodać mąkę połączoną z proszkiem do pieczenia i delikatnie wymieszać.
  3. Jabłka obrać, wydrążyć gniazda nasienne i pokroić w krążki.
  4. Krążki jabłek zanurzać w cieście, kłaść na rozgrzany tłuszcz i smażyć z obu stron.

Dodaj komentarz


Na tej stronie wykorzystujemy ciasteczka (ang. cookies), dzięki którym nasz blog może działać lepiej. W każdej chwili możesz wyłączyć ten mechanizm w ustawieniach swojej przeglądarki. Korzystanie z naszego serwisu bez zmiany ustawień dotyczących cookies, umieszcza je w pamięci Twojego urządzenia.
© Copyright 2015 by ciociawandagotuje.pl. All Rights Reserved. | Designed by ADNET Systems Adam Trzciński using Bootstrap