<

Brzoskwiniowy deser jak marzenie

  • Porcje: 12
  • Czas przygotowania: 20
  • Pieczenie: 0 min
  • Kalorie: 160 kcal
Drukuj

Bardzo smaczny i szybki w przygotowaniu deser. Przepis pochodzi z książeczki Liliana Tupperware, jeśli nie macie takiej formy możecie przygotować deser w małej tortownicy. Można też zrobić w kilku małych foremkach lub salaterkach.

Składniki

Wykonanie

  1. Żelatynę zalać małą ilością zimnej wody, odstawić do napęcznienia.
  2. Brzoskwinie pokroić w drobne kawałeczki, wrzucić do garnuszka z syropem (z puszki), cukrem pudrem i sokiem z cytryny, chwilkę gotować.
  3. Dodać napęczniałą żelatynę (bez rozpuszczania), dokładnie wymieszać i odstawić do ostudzenia.
  4. Ubić śmietanę i połączyć z brzoskwiniową masą, umieścić w lilianie.
  5. Odstawić do lodówki na kilka godzin.
  6. Można 1 lub 2 połówki brzoskwiń pokroić i ułożyć na spodzie liliany (ja tak zrobiłam).

Dodaj komentarz


Na tej stronie wykorzystujemy ciasteczka (ang. cookies), dzięki którym nasz blog może działać lepiej. W każdej chwili możesz wyłączyć ten mechanizm w ustawieniach swojej przeglądarki. Korzystanie z naszego serwisu bez zmiany ustawień dotyczących cookies, umieszcza je w pamięci Twojego urządzenia.
© Copyright 2015 by ciociawandagotuje.pl. All Rights Reserved. | Designed by ADNET Systems Adam Trzciński using Bootstrap