Bardzo smaczny i szybki w przygotowaniu deser. Przepis pochodzi z książeczki Liliana Tupperware, jeśli nie macie takiej formy możecie przygotować deser w małej tortownicy. Można też zrobić w kilku małych foremkach lub salaterkach.
Składniki
Wykonanie
Żelatynę zalać małą ilością zimnej wody, odstawić do napęcznienia.
Brzoskwinie pokroić w drobne kawałeczki, wrzucić do garnuszka z syropem (z puszki), cukrem pudrem i sokiem z cytryny, chwilkę gotować.
Dodać napęczniałą żelatynę (bez rozpuszczania), dokładnie wymieszać i odstawić do ostudzenia.
Ubić śmietanę i połączyć z brzoskwiniową masą, umieścić w lilianie.
Odstawić do lodówki na kilka godzin.
Można 1 lub 2 połówki brzoskwiń pokroić i ułożyć na spodzie liliany (ja tak zrobiłam).
Na tej stronie wykorzystujemy ciasteczka (ang. cookies), dzięki którym nasz blog może działać lepiej.
W każdej chwili możesz wyłączyć ten mechanizm w ustawieniach swojej przeglądarki.
Korzystanie z naszego serwisu bez zmiany ustawień dotyczących cookies, umieszcza je w pamięci Twojego urządzenia.