<

Likier kokosowy I

  • Porcje: 8
  • Czas przygotowania: 40
  • Pieczenie: 0 min
  • Kalorie: 340 kcal
Drukuj

Zostało 10 dni do świąt, jeśli chcecie przygotować pyszny likier kokosowy na święta, to dziś, jutro, najpóźniej pojutrze, powinniście zalać wiórki kokosowe alkoholem. Likier kokosowy przyda się Wam nie tylko do wypicia jako likier, ale również jako składnik wielu drinków lub dodatek do ciast, lodów, deserów.

Składniki

Wykonanie

  1. Wiórki wsypujemy do słoja, zalewamy wódką i spirytusem, zakręcamy, potrząsamy i odstawiamy w chłodne miejsce na 7-10 dni.
  2. Codziennie potrząsamy słojem, im dłużej będą stały wiórki z alkoholem, tym alkohol będzie bardziej kokosowy.
  3. Po upływie ok. 10 dni wiórki dokładnie odcedzić na gazie lub sicie, odłożyć do ciast, lodów, deserów.
  4. Kokosowy alkohol zmiksować dokładnie z mlekiem słodzonym i niesłodzonym.
  5. Rozlać do butelek, przechowywać w lodówce. 

Dodaj komentarz


Na tej stronie wykorzystujemy ciasteczka (ang. cookies), dzięki którym nasz blog może działać lepiej. W każdej chwili możesz wyłączyć ten mechanizm w ustawieniach swojej przeglądarki. Korzystanie z naszego serwisu bez zmiany ustawień dotyczących cookies, umieszcza je w pamięci Twojego urządzenia.
© Copyright 2015 by ciociawandagotuje.pl. All Rights Reserved. | Designed by ADNET Systems Adam Trzciński using Bootstrap